Intervju

”Utan Research Automators skulle vi inte kunna genomföra den mängd projekt som vi gör”

Evimetrix är ett undersökningsföretag som gör bland annat kundundersökningar, varumärkesundersökningar och medarbetarundersökningar. De har spetskompetens i statistisk kunskap, vilket genomsyrar hela verksamheten.

Sedan 2017 samarbetar de med Research Automators och ligger långt fram i automatiseringen av sina undersökningar. Här får vi höra vad Evimetrix vd Alf Berg har att säga om samarbetet.

Research Automators hade allt de efterfrågade

Evimetrix började arbeta med Research Automators efter att deras tidigare leverantör såldes till en europeisk aktör och deras gamla enkätverktyg byttes ut mot ett helt nytt, fortfarande ofärdigt system. Det gjorde att arbetet blev både komplicerat och tog lång tid, vilket fick Alf att börja se sig om efter ett nytt enkätverktyg.

Valet föll på Research Automators av flera olika skäl:

  • Alla funktioner som Evimetrix efterfrågade fanns.
  • Systemet var enkelt att arbeta med och visuellt tilltalande.

Utöver det fanns det även planer på automatisering, vilket tilltalade Alf. En annan stor fördel var att Evimetrix och Research Automators hade sina kontor relativt nära varandra, vilket gjorde det enkelt att få svar på frågor eller kunna få en genomgång av något som var mer komplicerat.

Lättjobbat och med snabb support

Alf menar att det finns flera fördelar med Research Automators och deras system jämfört med andra som han tittat på. Efter att ha jobbat med dem i sex år är Evimetrix vana vid systemet, men det dyker fortfarande upp saker som är mer komplicerade. Då är det enkelt att slänga iväg ett mail och snabbt få svar av kundsupporten på Research Automators.

När de under förra hösten fick in en ny medarbetare gick det dessutom smidigt att få in personen i det nya systemet. Det är något som Alf ser som bevis på att systemet är enkelt och intuitivt att jobba med.

Utöver det har Evimetrix och Research Automators en mycket nära dialog. Alla önskemål om fortsatt utveckling eller nya funktioner är enkla att meddela till Jonas, Dan-Martin, Emil och Mattias.

Unikt och effektivt att skapa rapporter i samma system

Som luttrad affärsman skannar Alf regelbundet av marknaden för att se om det finns någon annan aktör som kan möta deras behov. Det han har observerat är att Research Automators erbjuder något unikt. Han har nämligen inte hittat någon annan aktör där datainsamling, analys och rapportgenerering sker sömlöst i samma system. Dessutom med alla de anpassningar som går att göra för rapporterna.

För vissa kunder har Evimetrix även börjat använda allt mer avancerade rapportfunktioner, med olika rapporter för olika nivåer och geografiska delar av kundens verksamhet.

– Det är något som inte hade fungerat i så många andra system, kommenterar Alf.

”Verktyget gör vår verksamhet mer effektiv”

Att ha ett enkelt och samtidigt kraftfullt verktyg med bra automatisering har gjort det möjligt för Evimetrix att ta på sig ett stort antal uppdrag och projekt.

– Utan Research Automators skulle vi inte kunna genomföra den mängd projekt som vi gör, i alla fall inte utan att anställa en eller två personer till, säger Alf.

För Evimetrix är det därför ett mycket prisvärt system där de funktioner som finns bidrar till att göra deras verksamhet mer effektiv, något som Alf menar är mycket värdefullt.