Intervju

Trygghet och kvalitet är grunden för 20-årigt samarbete

För 20 år sedan knackade Håkan Svensson, grundare och delägare i managementkonsultbolaget Nova Affärsutveckling, på dörren till Research Automators för att få hjälp med sina undersökningar. Idag är samarbetet starkare än någonsin. Håkan menar att det helt beror på den trygghet samt kvalitet som samarbetet med Research Automators innebär.

Nova Affärsutveckling startades år 1997 av Håkan Svensson och Peter Samuelsson. Bolaget hjälper företag att hantera förändringsprocesser på ett tryggt samt effektivt sätt. I förändringsarbetet arbetar de med att möta såväl strategiska som organisatoriska och beteendemässiga perspektiv.

Deras mål är att alltid leverera bästa möjliga resultat till sina kunder. Just detta resultatfokus menar Håkan är genomgående även hos Research Automators och är en av anledningarna till att de arbetar tillsammans.

“Den största nyttan är att jag vet att jag alltid får högsta möjliga kvalitet. Om jag missat något så upptäcks det snabbt av Research Automators som kommer med förslag på hur det ska hanteras.”

Kreativa lösningar och tekniska förutsättningar

I förändringsarbetet behöver de göra kund- som medarbetarundersökningar. I vissa fall har de även genomfört utvärderingar av stora och nationella projekt. Håkan berättar att det är här som Research Automators kommer in med sin expertis.

“Dels har de tekniska lösningar för att snabbt och smidigt samla in den data vi behöver och dels har de en förståelse för vår slutleverans. De anpassar både undersökningen och rapporten så att vi enkelt kan ta arbetet vidare med kunden.“

Håkan menar att de säkert skulle kunna lösa flera delar själva, men att det finns två saker som gör att de aldrig övervägt än så länge.

“Research Automators är fantastiskt duktiga på förbättringsförslag och att hitta kreativa lösningar. Det gör att arbetet hela tiden kvalitetssäkras och blir bättre. Så det är en otrolig trygghet att jobba med dem i olika projekt.”

En pålitlig partner

Han berättar att Nova Affärsutveckling aldrig hade vågat ta sig an de stora projektutvärderingarna utan Research Automators. “Det är helt enkelt så mycket som kan gå fel i så stora projekt, men med Emil och hans kollegor är jag alltid 100 procent trygg!”

En annan viktig aspekt som Håkan anser varit en förutsättning för det långa samarbetet är att Research Automators är enkla att ha med att göra.

“Ibland kan det vara snabba puckar och jag behöver få svar på något innan jag kan gå vidare med en kund. Då är det enkelt att lyfta luren för ett kort samtal och sitter de upptagna återkommer de direkt. Att ha en så tillgänglig och snabb partner har varit avgörande i flera av våra projekt.”

Även om samarbetet hela tiden är beroende av uppdragen som Nova Affärsutveckling får in ser Håkan fram emot att fortsätta arbeta med Research Automators.

“Vi vet ju aldrig när den här typen av uppdrag kommer in men när de gör det så är Research Automators vår självklara partner.”