Intervju

”Research Automators möter våra behov på ett alldeles utmärkt sätt”

United Minds Global är en analys- och strategibyrå som hjälper sina kunder inom privat och offentlig sektor att göra sin verksamhet mer mänsklig och driva förändring internt och externt, med kommunikation som verktyg. De menar själva att deras fokus kan summeras i fyra ord: konsument, kund, medborgare, människa.

För att förstå de verksamheter de kommer in i genomförs en stor mängd undersökningar av alla de slag. Till sin hjälp har de Research Automators som hjälper dem att effektivisera hela processen – från programmering till rapportering.

Jobbat ihop sedan för alltid

När eller varför United Minds började jobba med Research Automators är det ingen på bolaget som kommer ihåg längre. Sara Johansson, som är analytiker på United Minds, menar dock att det inte spelar någon roll, eftersom de alltid har varit väldigt nöjda med samarbetet. Genom åren har givetvis en hel del hänt. Den senaste utvecklingen av ett nytt gränssnitt menar Sara ytterligare har stärkt deras syn på Research Automators som ett proaktivt företag som gör arbetet med undersökningar lättare.

Idag sköter United Minds hela undersökningsprocessen i Research Automators system. De skapar enkäter, kopplar ihop dessa med panel eller utskick, samlar in och kontrollerar insamlingen av data samt analyserar och genererar rådata och rapporter.

– Research Automators har gjort det möjligt att sköta hela undersökningen i ett och samma system på ett oerhört effektivt och enkelt sätt samtidigt som vi kan göra kraftfulla analyser och snygga rapporter, säger Sara.

Kan fokusera på insikt och analys

Som företag är det så klart insikterna som undersökningarna ger som är det viktigaste. Som analytiker tycker Sara därför att det är skönt att jobba med Research Automators. Hon får möjlighet att lägga mer tid och energi på just analysarbetet. Med erfarenhet av att ha jobbat i både SPSS och STATA menar hon att Research Automators system är betydligt enklare och dessutom visuellt tilltalande.

– Plattformen är oerhört behändig för oss som användare att jobba med, och deras system visar att det inte behöver vara svårt eller komplicerat att jobba med siffror, berättar Sara.

”Trevliga, proffsiga och väldigt snabba”

Med den långa historia som de två bolagen har är det inte förvånande att de lärt känna varandras verksamheter. Sara menar att hon ibland ser Dan-Martin på Research Automators som en av sina kollegor, då de ofta har kontakt.

– Dan-Martin svarar alltid oerhört snabbt på mina frågor, och kommer dessutom med bra tips och förslag på hur vi kan använda systemet mer effektivt. Han är verkligen en värdefull kontaktperson för oss, säger Sara.

Under åren har United Minds givetvis blivit kontaktade av andra bolag. Även om de alltid är öppna för att hitta nya, bättre lösningar har svaret i slutänden alltid blivit att de är nöjda med det Research Automators tillhandahåller.

– Vi är supernöjda och anser att de har löst hela undersökningsprocessen på ett smidigt och effektivt sätt. Research Automators möter våra behov på ett alldeles utmärkt sätt. Dessutom är de trevliga, proffsiga och väldigt snabba, så vi ser ingen anledning att byta leverantör, avslutar Sara.