Statistikinsamling

Gör det enkelt att sammanställa er branschstatistik

Många branschorganisationer, myndigheter och kommuner sliter sitt hår över att samla in relevant uppgifter från olika uppgiftslämnare för att kunna sammanställa statistik över utvecklingen inom en viss bransch eller region. Med dagens teknik går det att helt, eller delvis automatisera processen, så att du får tid över till annat. Att komma igång är dessutom mycket enklare än vad du tror. 

Känner du igen dig?

För att sammanställa statistik över exempelvis försäljningen i er bransch behöver du:

  1. Först skicka ut en Excelmall till alla uppgiftslämnare för att få in kvartalets eller månadens uppgifter.
  2. Därefter behöver du (oftast flera gånger) påminna mottagare som ännu inte skickat in dem.
  3. Du måste manuellt kontrollera alla olika Excelfiler, och identifiera felaktigheter.
  4. All information ska sedan sammanställas i en “totalfil”, som ofta är riktigt tung med massor av rader och kolumner.
  5. När du väl är i hamn med att sammanställa rapporten är det dags för nästa insamling.

Vore det inte befriande att slippa det här ekorrhjulet?

Så här får du tid över till annat

Tänk om alla uppgiftslämnare automatiskt fick inbjudan och påminnelser om att fylla i periodens uppgifter. Ett enkelt och tydligt gränssnitt som minimerar risken för felrapportering. All data enkelt sammanställd och automatiskt jämförd med förra periodens resultat. Det låter som en utopi, men det är precis vad vi med tjänsten FactsCapture kan göra för dig – ta bort den manuella handpåläggningen, så att du får tid över till annat.

Gör det lätt att göra rätt

Vi vet att det inte är enkelt att skapa effektivare processer, det har vi lärt oss av alla kunder som vi mött under åren. Tillsammans med dem har vi därför utvecklat en tjänst som möter behoven av att sammanställa information från många olika håll, oavsett om du är analytiker, controller eller motsvarande. Med utgångspunkt i det du gör idag, hjälper vi dig att skapa en smidig, effektiv och kvalitetssäkrad process som gör det lätt att göra rätt.